Rimpelcorrectie door middel van draden

We kunnen wat ons uiterlijk betreft de tijd niet stilzetten, maar we kunnen wel de klok terugdraaien.

Een natuurlijk verouderingsproces betekent niet dat we ons aantrekkelijk uiterlijk of onze jeugdige verschijning op moeten geven. Het verouderingsproces, dat rond het dertigste levensjaar inzet, keert de zogeheten “schoonheidsdriehoek” om. Deze driehoek verschijnt tijdens de adolescentie en tussen de 20 en 30 jaar met de punt naar beneden, maar draait in de loop van de tijd om. Het weefsel begint te verslappen en er ontstaan diepe vouwen en rimpels, wat duidt op een inwendige verandering in de ondersteunende structuur van de huid. Met een draadlift kunt u een klein stapje in de tijd terugdoen. Het betreft een minimaal invasieve techniek met slechts een korte herstelperiode waarmee u vele jaren van uw leeftijd kunt afhalen zonder dat u daarvoor een ingrijpende operatie hoeft te ondergaan of er zichtbare littekens ontstaan.

Wat is een draadlift?

Dit is een nieuwe, innovatieve techniek om het gelaat te verjongen, met de voordelen van een niet-chirurgische behandeling en daarom is er maar een korte tijd nodig om van de ingreep te herstellen. Het materiaal bestaat uit biologisch afbreekbare hechtdraden die binnen de chirurgie al lange tijd worden gebruikt. Tijdens de procedure worden er draden in het dieper gelegen weefsel ingebracht. Ze hechten zichzelf vast in het onderhuidse weefsel en bij een juiste plaatsing zorgen ze voor een spanning in de gewenste richting. Hierdoor worden het onderhuidse weefsel en de huid enigszins opgerekt, maar dit verdwijnt na een paar dagen, wanneer de huid en het weefsel weer strakker worden door de natuurlijke aanmaak van bindweefsel (fibrose). Tijdens de behandeling wordt gebruikgemaakt van lokale verdoving. De draden worden na verloop van tijd, waarvan de duur afhangt van het materiaal, geabsorbeerd. Er kunnen op ieder gewenst moment extra draden geplaatst worden. Er is dus een methode beschikbaar waarmee de huid een tijd lang gelift en beduidend strakker gemaakt kan worden, met minimale inspanningen en vrijwel zonder risico's. In vergelijking met conventionele facelifts heeft een draadlift veel voordelen voor de patiënt. Het levert minder stress op, omdat de ingreep veel kleiner is. Er zijn geen zichtbare littekens en de genezing gaat over het algemeen heel snel. Andere voordelen van deze procedure: De procedure is van korte duur (slechts circa 30-90 minuten). Ongeveer 15 minuten voorafgaand aan de behandeling moet er een verdoving toegepast worden; er is een zeer geringe kans op pijn en ontsteking. Het resultaat is meteen na de ingreep zichtbaar.

Toepassingsgebied

Afhankelijk van het advies en het te behandelen gebied kunnen er verschillende soorten draden en behandeltechnieken worden toegepast. Hieronder staan de gebieden van het gelaat vermeld die bij BeauMedique kunnen worden behandeld:

 • wangen
 • kaaklijn

Hoe verloopt het persoonlijk consult?

Voorafgaand aan de behandeling wordt u in de gelegenheid gesteld om tijdens een persoonlijk consult door uw arts te worden geïnformeerd. Hier kunt u de behandeling in het algemeen bespreken en de bijbehorende risico's en mogelijkheden. Verder kunt u uw eigen wensen en verwachtingen aangeven. Na het consult volgt een onderzoek van het te behandelen gebied/de te behandelen gebieden. Uw arts onderzoekt uw huid en de elasticiteit van de huid voor een gedetailleerder beeld. De arts zal al uw eventuele vragen beantwoorden.

Hoe werkt een behandeling?

Het te behandelen gebied wordt lokaal verdoofd. Vervolgens wordt de  draad in het weefsel ingebracht. Het te gebruiken soort draad en het aantal te gebruiken draden worden vooraf met u besproken. Deze minimaal invasieve procedure zorgt ervoor dat er rondom de draad nieuw bindweefsel wordt aangemaakt waardoor de huid steviger en strakker wordt. Sommige typen draad kunnen ook het gelaatsweefsel optrekken tot de oorspronkelijke hoogte. Deze nieuwe en comfortabele methode laat geen wondjes of littekens achter. De draden worden na verloop van tijd, waarvan de duur afhankelijk van het type draad, geabsorbeerd. De resultaten zijn gedurende een langere periode zichtbaar. Uw arts kan u hierover nader informeren.

 

Wie zijn de optimale kandidaten voor een draadlift en welke leeftijd is ideaal?

Een draadlift is als behandeling geschikt voor mannen en vrouwen vanaf het dertigste levensjaar die een jonger uiterlijk wensen door de huid strakker en steviger te maken en/of door middel van een minimaal invasieve lift.

Deze behandeling is niet geschikt voor:

 • Patiënten die een extreme facelift wensen
 • Patiënten met een extreem slappe huid
 • Patiënten met een extreme mate van verlies van vetweefsel in het gelaat of in de hals
 • Patiënten die overgevoelig zijn voor het materiaal waarvan de draad is gemaakt
 • Patiënten die infecties of acute ontstekingen hebben in de te behandelen huidgebieden (acne, herpes, enz.)
 • Patiënten die lijden aan een auto-immuunziekte en/of immuuntherapie krijgen
 • Zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven
 • Patiënten met een aanleg voor het vormen van hypertrofe littekens
 • Patiënten met kanker
 • Patiënten onder de 18 jaar

Welke soorten draden worden er voor deze behandeling gebruikt?

Voor de behandeling worden resorbeerbare (biologisch afbreekbare) draden gebruikt. Deze worden in het weefsel ingebracht om dit op minimaal invasieve wijze te liften en te revitaliseren.

Welk effect hebben de draden?

Er zijn verschillende soorten draden voor verschillende behoeften. Deze draden hebben doorgaans een huidondersteunende functie waardoor de huid strakker en stralender wordt. Afhankelijk van het gebruikte type draad kan er sprake zijn van een gelifte huid tot een opnieuw vormgegeven huid als resultaat. De duur en de mate van het effect varieert afhankelijk van het type draad. Uw arts kan dit nader toelichten.

Is het voor deze behandeling nodig om te worden verdoofd?

Alleen lokale verdoving is nodig.

Hoe lang duurt de behandeling?

Duur: ongeveer 30-90 minuten afhankelijk van het te behandelen gebied en de draadkeuze.

Wanneer worden de resultaten van de behandeling zichtbaar?

De resultaten worden al meteen na de behandeling zichtbaar; het volledige effect wordt na enkele weken zichtbaar.

Duurzaamheid van het effect:

De duurzaamheid hangt af van de gebruikte type draden.

Raadpleeg uw arts voor nadere informatie.

Is er sprake van een herstelperiode na de behandeling en hoe lang duurt die dan?

Herstelperiode: ongeveer 0 tot 7 dagen, afhankelijk van de behandeling

Hoeveel kost een draadlift?

De kosten voor deze behandeling vindt u op onze tarievenlijst.

PDO draadlift